The architect, at the request of the client who wanted absolute independence, decided to create a closed enclosure, a "hortus conclusus" or a closed grove. The house, defined by four walls of 3.5 meters, is based on a square of 18 x 18 meters divided into three equal parts. Only the central part is covered. The square is then divided transversely by two, 2 meters of height, the walls in three parts with the proportions A, 2A, A, the service pieces are located on the sides. The coverage of the central space is higher, 4.5 meters. At the points where the low walls intersect with the higher ones, four simply glazed openings are made. It is through these four openings that the horizontal plane of the stone paving expands, effectively obtaining a continuity between inside and outside.

The white color of all the walls contributes to the clarity and continuity of the architecture. The double symmetry of the composition is emphasized by the symmetrical location of four lemon trees, which produce contemplative reflections.
The light in this house is horizontal and continuous, reflected by the east-west orientation of the courtyard walls. Simply, a horizontal, continuous space is stretched by a horizontal light.
 
Purchasable drawings
Photogallery
Latest post from the blog
  • Download
  • Free
    for all
  • Free
    for Archweb Users
  • Subscription
    for premium users
  • SINGLE PURCHASE
    pay 1 and download 1
Archweb related