A place where the sunsets are a thousand colors when the water bursts into a thousand reflections. A place where the air is clean, calm and temperate. A place that seems to be very close to paradise.
In this impressive place, we have decided to establish a plan, a platform that will highlight the landscape that appears in front of us and try to improve the landscape.
To achieve this, we have built a large box with strong concrete walls that accentuate his relationship with the earth. The cover of this box is flat and made of stone, travertine, to settle on.
And to protect us from the sun and rain, we lift a light roof on the stone floor supported by 10 cylindrical steel pillars arranged in a regular grid. And to condition that space, we closed it with a glass case. This glass box houses the rear pillars inside and leaves the front uprights outside, to further enhance transparency.
This construction on the platform resembles a large table with 10 legs. Three areas are created inside it divided by two white boxes inside that do not reach the ceiling and contain stairs and services. The central space is the living room and the dining room with a large white table. On one side, closer to the pool is the kitchen and on the other side, like a thought, the fireplace area.
And inside the cement box, bedrooms and bathrooms. In its central hall that connects the main entrance and the direct exit to the garden, a gallery is created where, as in the other areas of the house, pieces of Italian contemporary art by Arte Povera are exhibited.
In short, once again, the cave cabin. The tectonic piece on the stereotomic piece.
Alberto Campo Baeza


 
Purchasable drawings
Photogallery
Latest post from the blog
  • Download
  • Free
    for all
  • Free
    for Archweb Users
  • Subscription
    for premium users
  • SINGLE PURCHASE
    pay 1 and download 1
Archweb related