The house was the result of a contest held by the owners among their architect friends.
The topographical situation, hill, strict compliance with the ordinances and the maximum economy compositional resolved in a white "cottage" cube of dimensions 10 x 10 x 10 m.
The white cube is divided into two: the northern half, with the service area, and the southern half, with the spaces served. The first includes a central strip with bathrooms, toilets and stairs. The bedrooms and the kitchen face directly to the north.
In the half served there are living and dining spaces, with double height, and the study in the highest part. The studio runs in the dining room and this produces a diagonal space at triple height. The cubic character of this is accentuated by the tension of the glass flush with the facade and by the white color with which everything is resolved in it.
The Light, the central theme of this house, in its east-south-west direction, is captured, trapped, by windows and cracks, becoming, in its movement, the spatial protagonist of this project.
It is a diagonal space crossed by a diagonal light.
Purchasable drawings
Photogallery
Latest post from the blog
  • Download
  • Free
    for all
  • Free
    for Archweb Users
  • Subscription
    for premium users
  • SINGLE PURCHASE
    pay 1 and download 1
Archweb related